Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda i vi imate ovakvo blago

Na tavanu kuće slučajno pronašli zlatnike vrijedne 100.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novčići datiraju iz razdoblja između 1595. i 1789. godine.

Jedan francuski par iz gradića Milo, na jugu zamlje, na tavanu svoje kuće slučajno je pronašao malu gomilu zlatnih novčića vrijednu više od 100.000 eura, prenijeli su britanski mediji.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike Francuska nacionalna knjižnica Poison Book Project Završile u karanteni: Nacionalna knjižnica uklonila knjige obložene arsenom

Ukupno 34 novčića, koliko je nađeno, datiraju iz razdoblja između 1595. i 1789. godine. 'Popravljali smo cijevi na tavanu i iskopali mali glineni ćup u kojem su bili novčići', rekao je muž koji je želio ostati anoniman.

Par je odmah sutradan odnio novac na procjenu, a od Marka Aigvoja, stručnjaka za stari novac, saznao da bi njegova vrijednost mogla iznositi čak 100.000 eura.

Aigvoj je ponudio da otkupi novac, ali je par to odlučno odbio. Prema francuskom zakonu par ima pravo zadržati novac jer je on pronađen na njihovom posjedu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene