Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otok smrti

Na Tajlandu misteriozno poginulo 7 stranaca: "Rekli su da će izgledati kao samoubojstvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misterij koji okružuje niz smrti turista na tajlandskom otočnom odmarialištu dobio je novu dimenziju nakon tvrdnji da otokom upravlja moćna mafija koja je zaprijetila da će objesiti britanske turiste.

Na Koh Taou, poznatom kao "otok smrti", pod misterioznim okolnostima u protekle tri godine umrlo je sedmero stranaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Osim ubojstava Hannah Witheridge i Davida Millera 2014., policija je zaključila su uzroci ostalih smrti nesreće ili samoubojstva. Međutim, prema novim tvrdnjama, otočnu policiju kontrolira moćna mafija.

Lokalno stavnovništo otrkrilo je da mafija otok drži u šaci, a ljudi se boje progovoriti.

Policija koja je istraživala prethodno spomenuta ubojstva prvotno je istraživala glasine da su se žrtve, prije nego su pronađene mrtve, u kafiću svađale s muškarcem.

Dva muškarca iz Burme su osuđena za ubojstvo i osuđena na smrt. Međutim, neki tvrde da je ubijeni par pretvoren u žrvteno janje.

Prijatelj žrtvi rekao je da su lokalni kriminalci prijetili da će objesiti Millera i okriviti ga za ubojstva koja su se dogodila par dana nakon njegove smrti.

"Tvoja smrt izgledat će kao samoubojstvo"

Sean McAnna, kojemu je bilo 25 godina, rekao je da su muškarci, koji su čuli kako raspravlja o ubojstvima, rekli da će njegova smrt izgledati kao samoubojstvo.

"Rekli su mi: 'Znamo da si ih ubio. Objesit ćeš se večeras i mi ćemo te gledati. Umrijet ćeš večeras.' Samo sam potrčao."

Muškarci su za Seanom otrčali u supermarket. On je na Facebooku objavio: "Mafija me pokušava ubiti. Molim vas, pomozite."

Sean je dodao: "Stvarno sam mislio da ću umrijeti. Htjeli su me odvesti u planine, objesiti me. Sve bi izgledalo kao samoubojstvo."

"Mislim da su trebali žrtveno janje. Mislim da znaju tko su ubojice.", rekao je. "Treba im žrtveno janje i ne žele da to bude netko iz lokalnog stanovništva. Žele da to bude netko sa Zapada. I ako se ubijem onda mogu reći: 'Eto vidite, on je krivac.'"

Sean je rekao da je policija bila pozvana i da ga je otpratila do hotela. Međutim, bojao se da bi policajci mogli biti korumpirani i otkriti gdje se nalazi.

Rekao je da se ostatak noći skrivao u šumi te se sutradan ukrcao na brod koji ga je odveo s otoka. Ali ono što je preživio otkriva sudbinu stranaca koji su se našli na otoku, stoji u članku News.com.

Mnogo žrtava u kratkom periodu

Belgijska turistikinja Elise Dallemagne navodno se, u travnju ove godine, objesila u brdima. Nedavno je objavljeno da se koristila lažnim imenom i odbila dati broj svoje putovnice prilikom prebacivanja iz jednog hotela u drugi.

Misteriozni požar izbio je u njenoj sobi u noći u kojoj je zadnji put viđena živa. Pobjegla je iz hotela i njeno tijelo je tjedan dana kasnije nađeno u džungli. Njena smrt proglašena ja samoubojstvom, ali njeni roditelji inzinstiraju da je policija u krivu i da se njihova kćer nije ubila.

Francuz Dimitri Povse također je pronađen obješen. Njegova smrt je također proglašena samoubojstvom, ali policija nije mogla objasniti zašto su mu ruke zavezane iza leđa.

Samo osam mjeseci nakon Seanovog iskustva s mafijom, 25 godina star Nick Pearson pronađen je kako mrtva pluta u moru. Iako je pao s visine od 15 metara, te se njegova smrt zbog toga smatra samoubojstvom, niti jedna Pearsonova kost nije bila slomljena. Pošto policija nije ispitala niti jednog svjedoka, Pearsonova obitelj vjeruje kako je mladić ubijen.

Christina Annesley navodno je umrla od posljedica kombiniranja antibiotika i alkohola. Međutim, obavljene su pretrage koje to nisu dokazale, zbog čega je njena obitelj osudila istragu.

Luke Miller pronađen je na dnu bazena. Njegova obitelj optužila je policiju da pokušava zataškati okolnosti njegove smrti. Nakon obdukcije zaključeno je da "ne postoje dokazi" da je Miller ubijen. Njegova majka rekla je: "U policijskom izveštaju postoji previše kontradiktornosti. Znamo što se dogodilo i nastavit ćemo se boriti za pravdu. Luke je nepravedno ubijen."
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene