Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solidariziranje

Na prosvjedu u Širokom Brijegu više od 10.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća ljudi iz svih krajeva Hercegovine i regije odazvalo se pozivu navijača i okupilo na prosvjedu u centru Širokog Brijega.

U Širokom Brijegu danas je bilo između deset i petnaest tisuća prosvjednika, prema pisanju bosanskohercegovačkih medija. Na prosvjednom su skupu uz građane Širokog Brijega nazočili navijačka skupina Škripari, kao i ostale navijačke skupine iz bosanskohercegovačkih klubova hrvatskog predznaka, navijačke skupine iz Hrvatske te građani iz drugih hercegovačkih općina, pieš Pincom.info. Sa skupa je upućena poruka kako se čitav hrvatski narod solidarizira sa Širokim Brijegom i širokobriježanima te osuđuju napadi koje je ova općina pretrpjela prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

>> BBB: Nitko od nas nije bio na sprovodu u Sarajevu

>> U Širokom Brijegu smijenjena petorica policijskih službenika

Okupljanje počelo u ranim jutarnjim satima

Skup je počeo u 12.30 sati, ali prosvjednici su se kod križa u središtu grada počeli okupljali već u ranim jutarnjim satima. Predstavnik navijačke skupine Škripari obratio se svim prisutnima i ponovio stavove koje je ova skupina već ranijih dana iznijela. 'Mnogi su si dali za pravo da se igraju našim sudbinama u želji za tiražom i gledanošću. Tako su stvorili dojam da su napadnuti gostujući navijači. Htjeli su to predstaviti kao navijački obračun. Ali navijački obračun nije napad na obične građane. Na našoj strani je istina. Jedini je naš grijeh što smo stali pred rušilačkom hordom iz Sarajeva', rekao je vođa navijačke skupine Škripari Ante Mikulić.

>> Sarajevo: Napad na crkvu, ispisan prijeteći grafit

'Ovo je Hrvatska'

Zatraženo je također da se utvrdi tko je ranio Željka Zadru. Osim toga, Širokobriježani su zatražili i ostavku Mirsada Kebe, te direktora programa FTV-a, Zvonimira Jukića, zbog objavljivanja informacija samo s jedne strane, svjesnog prikazivanja druge strane u negativnom kontekstu. Načelnik općine Miro Kraljević još je jednom izrazio žaljenje zbog nereda te sućut obitelji poginulog Vedrana Puljića, poručivši kako će Široki Brijeg i dalje biti otvoren grad za sve one koji dolaze s dobrim namjerama. Prosvjednici su skandirali 'Ovo je Hrvatska', a Kraljević je to komentirao riječima: 'Ako i postoje granice, hrvatski duh nitko ne može zaustaviti.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene