Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktiviran Interpol

Međunarodna tjeralica za Knezovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u umiješanost u bijeg Knezovića, Federalna policija BiH uhitila je 8 policajaca.

Na zahtjev zapadnohercegovačkog županijskog suda, policijska uprava Federacije BiH raspisala je u srijedu međunarodnu tjeralicu za odbjeglim Oliverom Knezovićem kojega se dovodi u vezu s ubojstvom navijača Sarajeva Vedrana Puljića u neredima koji su se događali u nedjelju u Širokom Brijegu.

Pročitajte i ovo Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena Slika nije dostupna Video preplavljen snimkama VIDEO: Snimka na kojoj je policajac koji puca po navijačima

'Zaprimili smo zahtjev županijskog suda i upravo smo raspisali tjeralicu za Knezovićem', rekao je kasno poslijepodne glasnogovornik federalne policijske uprave Robert Cvrtak. Dodao je kako je tjeralica dostavljena i uredu Interpola u BiH. Mediji su u srijedu nagađali da se Knezović nakon bijega iz pritvora u županijskom sudu u Širokom Brijegu sklonio u Hrvatsku. Zbog Knezovićeva bijega suspendirana su dvojica sudskih policajaca, a istraga se u srijedu proširila na još šest njihovih kolega, objavio je Vrhovni sud Federacije BiH.

Osam policajaca lišeno slobode

Federalna policija uhitila je osam pravosudnih policajaca za koje sumnja da su umiješani u njegov bijeg. 'Ukupno osam osoba je lišeno slobode, radi se o sudskim policajcima zbog kaznenog djela, sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog oslobađanja osobe lišene slobode', rekao je Robert Crtak, glasnogovornik Federalne uprave policije.

''Horde zla' napadom na naš grad opravdale svoje ime'

Općinsko vijeće Širokog Brijega prihvatilo je u srijedu na izvanrednoj sjednici deklaraciju kojom je osudilo nasilje što je u tom gradu izbilo u nedjelju u povodu nogometne utakmice. Skupština Zapadnohercegovačke županije u četvrtak će izvanredno zasjedati kako bi se raspravljalo o nedjeljnom nasilju u Širokom Brijegu, kad je ubijen navijač nogometnog kluba Sarajevo. 'Sarajevske 'Horde zla', naoružane mržnjom, oruđem i oružjem divljački su se okomile na naš grad i građane, razbijali su, premlaćivali, ozljeđivali građane i policijske službenike - jednom riječju, opravdali su ime kojim sami sebe nazivaju', navodi se u deklaraciji o osudi nasilja koju je prihvatilo širokobriješko općinsko vijeće.

>> VIDEO: Snimka na kojoj je policajac koji puca po navijačima

Gradsko vijeće izrazilo je sućut obitelji ubijenog navijača Sarajeva Vedrana Puljića s pozivom da njegova smrt ne služi za širenje mržnje. U deklaraciji se dodaje kako istinu o sukobima otkrivaju videosnimke u kojima se jasno vidi divljanje navijača Sarajeva. Poručuje se kako će Široki Brijeg biti otvoren i gostoljubiv grad. Predsjednik županijske skupštine Vitomir Filipović najavio je u srijedu izvanrednu sjednicu te osudio dolazak potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe u pratnji predstavnika navijača Sarajeva u Široki Brijeg.

Filipović tvrdi da je Kebo izvršio pritisak na županijsko državno odvjetništvo koje je iz pritvora pustilo sarajevske huligane osumnjičene za izgrede. U nedjeljnim izgredima ubijen je jedan navijač Sarajeva, a više osoba je ozlijeđeno. Materijalna šteta je velika. Rat snimkama nasilja i dalje se vodi putem medija, a dok javnost pokušava shvatiti što se u nedjelju zapravo dogodilo u Širokom Brijegu, snimke bi najviše trebale koristiti Federalnoj policiji i službenicima MUP-a u rasvjetljavanju tragičnih događaja te utvrđivanju tko je točno ubio Vedrana Puljića. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene