Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno najmanje 1800 ljudi

Kaos u Moskvi: Oko 40.000 ljudi prosvjedovalo u znak potpore Navaljnom, privedena i njegova supruga

Julija Navaljnaja, supruga Alekseja Navaljnog, privedena je u subotu na prosvjedu u Moskvi organiziranom u znak potpore tom ruskom disidentu na kojem se tražilo njegovo puštanje iz zatvora.

Navaljnaja je objavila svoju fotografiju na Instagramu ispod koje je pisalo: "Oprostite za lošu kvalitetu. Svijetlo u policijskoj marici je slabo". Prije toga je na svom Instagram računu objavila fotografiju s prosvjeda u Moskvi.

Među prosvjednicima koje je policija privela je i Navaljnijev suradnik, odvjetnik Ljubov Sobol. Na prosvjedu u Moskvi se okupilo najmanje 40.000 ljudi, procjena je Reutersa.

Prema informacijama CNN-a, do sada je na prosvjedima u Rusiji uhićeno najmanje 1800 prosvjednika. Građani nezadovoljni sadašnjom vlasti okupili su se u skoro stotinu gradova kako bi dali podršku Navalniju.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je upozorio javnost da ne sudjeluje u neodobrenim prosvjedima. Uz to, svi prosvjedi su zbog pandemije zabranjeni mjesecima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen po dolasku Navaljni pritvoren na mjesec dana, odvjetnici ne mogu do njega. Pljušte kritike na račun Rusije: "Trebao bi smjesta biti oslobođen"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON LIJEČENJA OD TROVANJA Aleksej Navaljni sletio u Rusiju pa ga odmah priveli, na moskovskom aerodromu uhićeni i njegovi pristaše

Navaljni se trenutno nalazi u predraspravnom pritvoru koji mu je određen na 30 dana. Rusko pravosuđe tereti ga da je prekršio uvjete uvjetnog puštanja na slobodu otišavši na liječenje u Njemačku.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene