Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Neredi u Mariboru

Na prosvjedu protiv mariborskog gradonačelnika 30 uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 30 ljudi je uhićeno, a petnaestak ozlijeđeno u sinoćnjim neredima u Mariboru do kojih je došlo kad je policija rastjerala demonstrante koji su zahtijevali ostavku gradonačelnika Franca Kanglera, objavili su u utorak slovenski mediji koji se pozivaju na neslužbene podatke.

Ministar unutarnjih poslova Vinko Gorenak izjavio je sinoć u Mariboru da je velika većina prosvjednika čiji se broj po nekim procjenama kretao oko 5.000 bila izmanipulirana od strane provokatora koji su namjerno poticali na nasilje, te da prosvjedi bez obzira na moguću legitimnost zahtjeva građana nisu bili zakoniti jer nisu bili prijavljeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti im i do 5 godina zatvora Slovenija: pritvor za 15 nasilnih prosvjednika iz Maribora Slika nije dostupna Protiv političkih elita Prosvjedi u Sloveniji idu dalje, najavljen niz novih skupova

>> Slovenci na ulicama: Letjele baklje, policija ih rastjerivala suzavcem

Za posljedice nereda odgovorni su i "anonimni" organizatori, rekao je Gorenak, dodavši da će policija učiniti sve da budu otkriveni i dovedeni pred lice pravde. Direktor slovenske policije Stanislav Veniger izjavio je da u svojoj karijeri još nije vidio takvog nasilja, te da je u sukobima s demonstrantima u Mariboru ozlijeđeno najmanje pet policajaca.

Prosvjede sa zahtjevima da gradonačelnik Kangler kojega se sumnjiči zbog kurupcije i klijentelizma dade ostavku organizira skupina nezadovoljnih građana preko Facebooka. Prosvjedi su započeli još prošlog mjeseca, ali do sada nisu bili tako masovni i nasilni. Organizatori najavljuju da će se prosvjedi nastaviti sve dok Kangler, kojega je iz članstva u međuvremenu isključila i Slovenska pučka stranka (SLS) čiji je donedavno bio istaknuti član, ne podnese ostavku, što on za sada odbija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene