Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog gradonačelnika

Slovenci na ulicama: Letjele baklje, policija ih rastjerivala suzavcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mariboru je, nakon prosvjednog skupa protiv gradonačelnika Franca Kanglera, ozlijeđeno više osoba.

Građani Maribora prosvjedovali su protiv gradonačelnika Franca Kanglera, zahtijevajući njegovu ostavku. Prema pisanju 24ur ozlijeđeno je više policajaca i prosvjednika, a oštećena su i vozila. Policija je suzavcem rastjerivala demonstrante, koji su bacali petarde i baklje u zgradu gradske vijećnice.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Copy-paste Skandali ga prate u stopu: Gradonačelnik Maribora i plagijator?!

>> VIDEO Planuo slovenski autobus s deset putnika

'Mi smo Maribor' i 'Odlazi, lopove' samo su neki od natpisa na transparentima koje su nosili prosvjednici, a palili su i plakate s Kanglerovom fotografijom. Prosvjedi protiv Kanglera traju već nekoliko tjedana, a na današnjim, za koje se procjenjuje da su najmasovniji, sudjelovalo je od 4 do 8 tisuća prosvjednika.

Francu Kangleru traje drugi mandat na mjestu mariborskog gradonačelnika, a protiv njega se vodi desetak sudskih postupaka u kojima je osumnjičen za klijentelizam i korupciju. Bio je i jedan od najutjecajnijih članova Slovenske pučke stranke. Zahtjevi za njegovom ostavkom postali su glasniji nakon što su gradske vlasti prošli mjesec donijele odluku da privatnoj tvrtki prepuste naplatu kazni za prebrzu vožnju po gradskim ulicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene