Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zastava Kosova i Srbije

Na prijelazima između Kosova i Srbije zastava EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije odlučeno je da će biti istaknuta zastava Europske unije, bez zastava Srbije i Kosova.

Na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije bit će istaknuta zastava Europske unije, bez zastava Srbije i Kosova, objavili su u srijedu srbijanski mediji pozivajući se na izjavu kosovskog ministra unutaranjih poslova Bajrama Rexepija kosovskoj televiziji.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Slika nije dostupna Jedan datum, dva lika, jedna karta... Evo što se nalazi na zastavi koja je uzrokovala kaos!

>> Beograd i Priština prije kraja 2012. za pregovaračkim stolom

'Dogovorom je predviđeno da tu imamo samo simbole EU, a da na svom teritoriju svako može postaviti svoju zastavu. Međutim, u zajedničkom objektu ubuduće će biti samo simboli EU', objasnio je Rexhepi, dan nakon što je srbijanska vlada pismom obavijestila Bruxelles da će poštivati dogovor o integriranom upravljanju, što ga je parafirao bivši šef srbijanskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

U izjavi koju prenose srbijanski mediji, Rexepi je istaknuo da ostvarivanje ovog dogovora na sjeveru Kosova ne predstavlja neuspjeh Kosova, već naprotiv, da je integrirano upravljanje prijelazima jedan od glavnih preduvjeta za viznu liberalizaciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene