Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Kubi počeo festival cigara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba, zemlja prozvana rajem za pušače i domom najkvalitetnijih listova za cigare, otvorila je jučer vrata devetom Habano festivalu. Na proslavi koja će trajati pet dana očekuje se više od tisuću posjetitelja iz 40 zemalja diljem svijeta.

Festivalski program uključuje izložbu i testiranje cigara te posjet tvornici cigara i najpoznatijoj kubanskoj plantaži na istoku zemlje na kojoj rastu najkvalitetniji listovi potrebni za proizvodnji ovih prepoznatljivih kubanskih proizvoda. 

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu

Prema riječima organizatora, cilj festivala je stvoriti manifestaciju na kojoj se mogu susresti i družiti te razmijeniti ideje i prijedloge ljudi koji uživaju u cigarama te oni koji ih proizvode.

Festival organizira 'Habanos', tvrtka u kubansko-španjolskom vlasništvu, koja ima monopol nad proizvodnjom kubanskih cigara. 

'Sve dosadašnje manifestacije su bile uspješne pa će zasigurno tako biti i ove godine', rekao je jedan od predsjednika Habanosa, Buenaventura Jimenez.

Svih dosadašnjih godina, festival je redovno posjećivao Fidel Castro koji je pritom potpisao nekoliko cigara kasnije prodanih na aukciji u dobrotvorne svrhe.

Na ovogodišnjem festivalu bit će predstavljena i nova linija cigara 'Manduro 5' koja će biti dostupna u ograničenoj količini. Nije poznato koliko će ih se proizvoditi te po kojoj cijeni.

Kuba je lani na cigarama zaradila 370 milijuna američkih dolara unatoč četrdesetogodišnjem trgovačkom embargu kojeg su ovom komunističkom otoku nametnule Sjedinjene Američke Države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene