Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na imovini Srba u BiH grade se džamije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda dostavio je dopis Međureligijskom vijeću BiH u kojem se tvrdi da je na imanjima Srpske pravoslavne crkve i Srba u BiH nakon proteklog rata izgrađeno devet džamija, prenijeli su danas na večer lokalni mediji u Banjoj Luci.

U dopisu se navodi da je džamija Kralja Fahda u sarajevskom naselju Nedžarići, te džamija u sarajevskom naselju Mojmilo, izgrađena na nacionaliziranom zemljištu srpske obitelji Mlađen. U Rakovici kraj Sarajeva džamija je sagrađena na imanju Srbina Mome Despića, a i u Sanskom Mostu je sagrađena džamija na zemljištu jedne srpske obitelji. U mostarskom naselju Vrapćići džamija je izgrađena na imanju Srbina Anđelka Loze. U selu Križevići kraj Olova sagrađena je džamija na imanju Srbina Ljubomira Divljanovića a u selu Noćajevići kod Stupara na imanju Srbina Vlade Đerića, navodi se u dopisu episkopa Vasilija Međureligijskom vijeću koje čine čelnici Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve, Islamske zajednice te Židovske zajednice u BiH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

U dopisu se tvrdi da je u Bosanskom Petrovcu sagrađena džamija u Parku narodnih heroja, gdje su uklonjene 22 biste boraca Narodnooslobodilačkog rata, a zemlja je nacionalizirana i uzurpirana od Srpske pravoslavne crkve. U Ključu je preko puta crkve porušen spomenik iz Drugog svjetskog rata i podignuta džamija na mjestu koje je nacionalizacijom oduzeto od Srpske pravoslavne crkve, ističe episkop Vasilije.

Episkop tvrdi kako se na nacionaliziranom zemljištu srpske obitelji Mlađen u sarajevskom naselju Alipašino polje gradi katolička crkva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene