Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peti dan ofenzive

FOTO Pogledajte gdje se održavaju pregovori Rusije i Ukrajine, poznato i tko su članovi ukrajinske delegacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je spremno za pregovore Ukrajine i Rusije o miru.

Ukrajinsko izaslanstvo stiglo je u ponedjeljak ujutro na mjesto pregovora s Rusijom kako bi zatražilo "trenutni" prekid vatre i povlačenje ruskih vojnika, priopćilo je ukrajinsko predsjedništvo.

"Ukrajinsko izaslanstvo stiglo je u ukrajinsko-bjelorusko pogranično područje kako bi sudjelovalo u pregovorima", navodi predsjedništvo.

"Ključno pitanje je trenutni prekid vatre i povlačenje vojnika s ukrajinskog teritorija", stoji u priopćenju.

U izaslanstvu Ukrajine su, među ostalima, ministar obrane Oleksij Reznikov, predsjednikov savjetnik Mihajlo Podoljak te zamjenik ministra vanjskih poslova Ukrajine Mykola Tochytskyi.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin Oči svijeta uperene u Gomelj Što možemo očekivati od pregovora? "Zelenski si je neočekivano poboljšao startnu poziciju, ali onda mu je Putin na vrat natovario novu prijetnju"

Petog dana svoje ofenzive Moskva je rekla da želi postići "sporazum" s Kijevom tijekom razgovora u ponedjeljak, dok se čini da njezina ofenziva nailazi na veći otpor nego što se očekivalo.

"Svakog sata dok se sukob odugovlači ukrajinski građani i vojnici ginu. Složili smo se da trebamo postići sporazum, ali to mora biti u interesu obiju strana", rekao je ruski pregovarač i savjetnik Kremlja Vladimir Medinski.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene