Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki govor

Muslimanski vođa osuđuje terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muhammad Tahir ul Qadri, muslimanski vođa, održat će govor kojim će žestoko osuditi bombaše samoubojice.

Prominentni islamski vođa u Londonu će održati govor religijskog edikta, napisanog na 600 stranica, u kojem će prozvati teroriste i bombaše samoubojice ‘nevjernicima’. Učenjak osuđuje terorističke napade poput onog u Londonu 2005. u kojem je poginulo 52 ljudi. Muhammad Tahir ul Qadri vodeća je osoba u promoviranju mira i međuvjerskog dijaloga posljednjih 30 godina. Rekao je kako se osjećao primoran izdati fetvu zbog zabrinutosti za radikalizam britanskih muslimana na sveučilišnim kampusima i zato što su dosadašnje osude iz islamskih redova bile prilično mlake.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Irak: Žena samoubojica ubila 41, ranila 106 hodočasnika

>> 33 mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu

Ul Qadri je rekao da njegova fetva, koja cilja na uvjeravanje mladih muslimana da kažu 'ne' ekstremizmu, ide dalje od bilo koje prijašnje osude. ‘Ovo je najopsežnija fetva na temu terorizma ikada napisana’, rekao je ul Qadri koji je napisao oko 350 knjiga o učenju islama. Ul Qadrov govor ima podršku vlasti u Velikoj Britaniji i drugih zapadnih vlada, koje teže iskorjevanju ekstremizma, ali on kaže da mu je ta podrška ne važna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene