Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na šijite

Irak: Žena samoubojica ubila 41, ranila 106 hodočasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na šijitske hodočasnike, koji je u ponedjeljak u Iraku izvela žena, poginula je najmanje 41 osoba, a više od 106 ih je ranjeno, objavili su izvori u ministarstvu unutarnjih poslova u Bagdadu, a prenose agencije.

U prvim, nešto ranije objavljenim informacijama o napadu na hodočasnike koji su pješačili u svetište Kerbalu, navodilo se da je poginulo najmanje 13 šijitskih vjernika, a 38 je ranjeno. Napad je, čini se, izvela žena samoubojica koja je aktivirala eksploziv dok su vjernici zastali da se osvježe u Bub al-Čamu, u bagdadskom prigradskom naselju. Stotine tisuća šijitskih hodočasnika već se nekoliko dana slijevaju prema Kerbali, 110 km južno od Bagdada.

Pročitajte i ovo Obaranje naoružanih dronova u Iraku Krivac nije poznat VIDEO Naoružani dronovi oboreni iznad američke baze u Iraku: Riječ je o dva napada Slika nije dostupna Samoubilački bombaški napad na šijite Najmanje 37 mrtvih i 276 ozlijeđenih u Mosulu

Dana 5. veljače obilježavaju spomen na 40. dan nakon smrti Huseina, Muhamedova unuka i Alijeva sina, kojega su 680. ubili vojnici omejadskog kalifa Jazida u bitki u pustinji pokraj Kerbale. Po tradiciji, vjernici pješače do šijitskog svetišta Kerbale i bičuju se u znak kajanja što nisu pomogli imamu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene