Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarcu zbog pobačaja prijeti doživotna kazna zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je zbog straha od očinstva potajno pokušao ubiti svoje nerođeno dijete suočen je s mogućom doživotnom kaznom zatvora.

35-godišnji Gil Magira prvi je muškarac, u posljednjih 30 godina, optužen za pobačaj. Priznao je da je svojoj trudnoj djevojci u hranu podmetnuo tablete za pobačaj koje je kupio na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Slika nije dostupna Aktivizam POBAČAJ IZ ZRAKA Dronovima namjeravaju 'zaobići' zakon

Srećom, beba je preživjela i Gil je isprva nijekao da je podmetnuo otrov da njegova djevojka pobaci.

Kad je optužba iznijela sve dokaze na sudu, Gil je na kraju popustio i priznao svoje nedjelo. Sada je suočen s mogućom doživotnom kaznom zatvora.

Njegova je djevojka ostala trudna u studenom 2006. godine i odbijala je nagovaranja da pobaci.

'Nikada mu neću oprostiti to što je učinio', kaže ona.

Istraga je utvrdila da je Gil upotrijebio bratovu kreditnu karticu kako bi na internetu kupio tabletu. Zatim ju je smrvio u prah i podmetnuo je djevojci u jogurt i sendvič.

'Liječnici su mi rekli da je tableta stopostotno učinkovita kada se upotrijebi prije sedmog tjedna trudnoće. Ja sam bila u 12. tjednu kada mi je on podmetnuo tabletu u hranu i samo zahvaljujući tome beba je preživjela', kaže djevojka.

'Da je uspio nabaviti tabletu samo mjesec dana prije, moje djete sada ne bi bilo živo.'

Dječak je rođen tri mjeseca prerano zbog komplikacija u trudnoći i proveo je neko vrijeme u inkubatoru.

Djevojka je ispričala kako je bila oduševljena kada je saznala da je trudna i već je planirala uređenje dječje sobe kada joj je Gil podmetnuo tabletu u hranu.

To je izazvalo krvarenje nakon čega ju je Gil sam odvezao u bolnicu.

No liječnici nisu mogli ustanoviti zbog čega je došlo do krvarenja i što nije u redu. Poslali su je kući i rekli joj da se vrati ako se krvarenje ponovi.

Kod kuće se Gil brinuo za nju. Tada joj je dao drugu dozu tableta, ponovno u jogurtu. 

Taj je put agonija s krvarenjem trajala još dulje. Odmah se vratila u bolnicu, ali su je ponovno poslali kući.

Sve je izašlo na vidjelo tek dugo nakon njihova prekida. U veljači prošle godine Gil je nazvao majku svog djeteta i priznao joj da je potražio pomoć psihijatra zbog psihičkih problema. Ispostavilo se kako je doktoru priznao da je djevojci podmetao tablete za pobačaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene