Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Muškarac je osuđen na doživotni zatvor jer je svoju ženu, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, gurnuo u smrt nakon što je s njom pozirao za selfie na 300 metara visokoj litici.


Muškarac koji je svoju trudnu ženu gurnuo s litice u smrt kako bi mogao podići policu životnog osiguranja osuđen je na doživotni zatvor.

Četrdesetogodišnjem Hakanu Aysalu izrečeno je služenje zatvorske kazne od najmanje 30 godina, nakon čega će Visoki kazneni sud u turskom Fethiyeu moći razmotriti njegovo puštanje. Aysal je 2018. gurnuo svoju tridesetdvogodišnju suprugu Semru s 300 metara visoke litice u Dolini leptira, lokalitetu smještenom nadomak grada Fethiyea.

On je namamio svoju visine bojažljivu suprugu na rub litice govoreći joj da će snimiti selfie, a onda ju je gurnuo. Njezinu je smrt pokušao naplatiti od osiguravajućeg društva, od kojeg je pokušao izvući 40.000 funti. Policu osiguranja sklopio je kratko prije suprugine smrti.

Policija je upozorena na sumnjivu smrt kada je Aysal pokušao naplatiti policu osiguranja samo nekoliko dana nakon Semrine smrti.

Na početku je poricao ubojstvo, pokušavši se žaliti na temelju neuračunljivosti, no taj je dio tužitelj, na temelju medicinske dokumentacije u kojoj se vidi da je bio uračunljiv, odbacio.

"Nije se ponašao kao čovjek čija je žena upravo pala s litice"

Tijekom suđenja svjedoci su rekli kako je Aysal bio potpuno miran dok je dozivao prolaznike u pomoć nakon što je ubio suprugu. Sait Erturk, vozač u prolazu kojeg je Aysal zaustavio, opisao ga je kao bezbrižnog precizirajući detalje: "Vozio sam tamo i kad sam vidio da mi netko maše, stao sam. Aysal je došao i rekao da mu je žena pala niz liticu." Erturk prepričava da su je odmah počeli tražiti, ali da njezino tijelo nisu mogli uočiti s litice. "Nije se ponašao kao čovjek čija je žena upravo pala s litice", pojašnjava.

Ilustracija Bivši zatvorski čuvar ubio suprugu i zakopao tijelo, pustili ga na slobodu zbog bizarnog razloga: "Izvukao se i ide prema nama"

Split: Napad na ženu - 1 "Da nije bilo drona, pitanje je bi li ga uhvatili": Raskomadao djeda pa beživotno tijelo bacio u šumu

I drugi je svjedok, Recep Sahin, iznio slične tvrdnje. "Moja je kći snimala telefonom krajobraz, a bračni se par Aysal upravo u tom trenutku spustio niz padinu", kazao je te dodao da su se čak i šalili: "Ili će ovaj muškarac gurnuti ženu ili će žena gurnuti muškarca."

Obojica svjedoka dodaju da je optuženik "izgledao vrlo smireno" u trenucima nakon incidenta dok su hitne službe bile na terenu.
U veljači je sud saslušao žrtvina brata Naima Yolcua, koji je kazao: "Kada smo otišli na Zavod za sudsku medicinu po tijelo, Aysal je sjedio u autu. Moja obitelj i ja bili smo uništeni, dok Aysal uopće nije pokazivao znakove tuge", kazao je dodavši da nije vidio Aysala da plače.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju