Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija pronašla pištolj

Dok su građani slavili izbor novog predsjednika, nekoliko ulica dalje propucan je muškarac u "zoni bez policije"

Policijsko vozilo u SAD-u
Policijsko vozilo u SAD-u Foto: DNEVNIK.hr
U SAD-u je upucan muškarac nedaleko od mjesta na kojem je Joe Biden slavio pobjedu na izborima, u Seattleu, u zoni bez policije koju su uspostavili prosvjednici pokreta "Black lives matter". U tijeku je očevid koji će utvrditi koji je povod ubojstva.

U blizini pobjedničke proslave novoizabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena u Seattleu upucan je 31-godišnji muškarac. Pucnjava se odvila u blizini zone bez policije koju su prosvjednici postavili za vrijeme prosvjeda "Black lives matter", a koja je poznata po bezakonju, prenosi britanski Daily mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan dan za Tennessee Učitelji će moći nositi pištolje u školama: "Umjesto da zaštite djecu, opet su zaštitili oružje" Ilustracija stravičan slučaj Osuđena na 99 godina: Tinejdžerica hladnokrvno ubila drugu za 9 milijuna dolara. Odvela ju je na planinarenje, a onda...

Muškarac je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo zbog teških ozljeda.

Područje bez policije u kojem je ubijen uspostavljeno je za vrijeme prosvjeda nakon ubojstva crnca Georgea Floyda kojega je u Minneapolisu ubio policajac. Tada su naoružani prosvjednici podigli barijere i postavili kamp te su područje proglasili zonom bez policije, što je dovelo do tjedana nasilja, pljačke i vandalizma.

Do pucnjave je došlo dok su istovremeno stotine ljudi izašle na ulice kako bi proslavile izbor novog predsjednika.

Iz policije su objavili da su nakon dojave pronašli ustrijeljenog muškarca i pružili mu prvu pomoć i oživljavanje. Zatim su slučaj preuzeli vatrogasci te ga je hitna pomoć odvezla u bolnicu, a tamo je i preminuo. Iz policije dodaju kako obavljaju očevid te da još uvijek nisu utvrdili sumnjivca, no na mjestu događaja pronađen je pištolj, prenosi Daily mail.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene