Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1
Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Foto: Afp

Dvoje djece je ubijeno, a 16 osoba ozlijeđeno u napadu muškarca nožem u vrtiću u gradu Beilium na jugu Kine, objavila je kineska službena novinska agencija Xinhua.


Četrnaest ranjenih, srećom, nije teže ozlijeđeno, a dvije osobe očekuju operacije. Incident se dogodio u vrtiću u regiji Guangxi oko 14 sati, objavio je gradski odjel za promidžbu.

Vezani članci Mario Jurič Novinar Mario Jurič nakon Debeljakovih uvreda : "Inzistirali smo na pitanjima koji zanimaju radnike i javnost" Napad na sestru Uznemirujuća snimka: Odalamio medicinsku sestru usred testiranja na koronu jer mu je bris bio neugodan

BBC piše da se Kina tijekom godina suočava s brojnim napadima na škole i predškolske ustanove. Napadači su većinom osobe s mentalnim oboljenjima ili nestabilne osobe koje traže osvetu nad njima poznatim pojedincima.

Motiv ovog posljednjeg napada još uvijek nije poznat. Muškarac je u dječji vrtić ušao u 14 sati po lokalnom vremenu.

Među ozlijeđenima je šestero djece i dvije odgojiteljice. Dvoje djece podleglo je ozljedama, dvoje ozlijeđenih je na operaciji, a ostalih 14 je na liječenju. Vrtići u Kini skrbe se uglavnom o djeci u dobi od tri do šest godina.

Policija je uhitila osumnjičenog za napad, a istraga je u tijeku. Drugi detalji nisu poznati.