Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarac u karanteni

Muškarac koji ima ebolu putovao u SAD preko Bruxellesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji se u Teksasu liječi od virusa ebole putovao je iz Liberije u Sjedinjene Države preko Bruxellesa, priopćilo je u srijedu liberijsko ministarstvo informiranja.

Vlada te zapadnoafričke zemlje objavila je nešto ranije da muškarac, koji je u karanteni u ozbiljnom stanju, nije imao povišenu temperaturu i nije imao nikakve simptome bolesti kada je 19. rujna odlazio iz Liberije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv virusa Proglasili trotjedni lockdown zbog smrtonosne ebole: "Ovo su privremene mjere kako bi se kontroliralo širenje" Slika nije dostupna WHO POTVRDIO Proglasili epidemiju ebole: Preminuo muškarac, još osam sumnjivih slučajeva

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) rekao je da je pacijent zatražio liječničku pomoć šest dana nakon dolaska u Teksas 20. rujna i nakon dva dana je smješten u izolaciju.

Direktor zdravstvene službe u okrugu Dallasa rekao je da zdravstveno stanje osobe bliske oboljelom Teksašaninu liječnici pomno prate jer bi i on mogao biti zaražen. "Možda imamo još jedan slučaj ebole, kod osobe koja je bliska prvom pacijentu", kazao je Zachary Thompson u razgovoru za mjesnu televiziju.

CDC "nije upoznat" s tim slučajem, rekao je pak za AFP glasnogovornik Tom Skinner.

"Trenutačno surađujemo sa zdravstvenim službama u Teksasu kako bi utvrdili s kime je sve taj pacijent bio u dodiru", dodao je.

Usto, troje članova medicinske ekipe koja je skrbila za bolesnika tijekom njegova prijevoza u bolnicu 28. rujna pokazali su se negativni na virus ebole, ali će još biti pod prismotrom 21 dan, koliko najviše traje inkubacija, poručile su gradske vlasti Dallasa na Twitteru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene