Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte dirljiv susret

VIDEO Nevjerojatna priča iz Kine: Pronašao sina koji je otet prije 24 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 24 godine muškarac iz Kine pronašao je sina kojega su otmičari odveli kada je imao samo dvije godine.

Guo Gantang nakon 24 godine pronašao je svog sina kojega su trgovci ljudima kada je imao samo dvije godine oteli ispred kuće u kineskoj provinciji Shandong, javlja BBC.

Tijekom 24-godišnje potrage za nestalim sinom Gantang je prevalio čak 500.000 kilometara diljem zemlje ne bi li ga našao.

Otmičarka spazila da je sam

Kinesko Ministarstvo javne sigurnosti objavilo je da je policija uspjela ući u trag otetom mladiću koristeći DNK testiranje. Otmičari su također pronađeni i uhićeni, a njihov je plan bio oteti dijete i prodati ga.

Nakon što je otmičarka spazila dječaka kako se sam igra ispred kuće, zgrabila ga je i odvela na autobusnu stanicu, gdje ih je čekao njezin partner. Odvezli su se u susjednu provinciju Henan i prodali dječaka. Lokalni su mediji izvijestili da je mladić u trenutku pronalaska i dalje i bio u toj provinciji.

"Sad kad je pronađen, možemo biti samo sretni", rekao je novinarima otac koji nikada nije izgubio nadu da će pronaći sina.

Obišao zemlju da ga nađe

Nakon otmice 1997. godine, Guo Gantang je, na temelju dojava, obišao više od 20 provincija širom zemlje na motociklu. Doživio je nekoliko prometnih nesreća u kojim je prošao sa slomljenim kostima, a bio je i na meti pljačkaša, piše BBC.

Uz sebe je uvijek imao transparente na kojima je bila fotografija nestalog sina, a potrošio je svu ušteđevinu. Kada je ostao bez novca, spavao je ispod mosta i prosio kako bi mogao nastaviti s potragom.

Problem koji traje desetljećima

U međuvremenu je postao i član kineske organizacije za nestale osobe i pomogao je najmanje sedam roditelja da pronađu svoju otetu djecu. Priča o Gantangovoj potrazi za sinom bila je inspiracija 2015. godina za snimanje filma u kojemu je požrtvovnog oca utjelovio Andy Lau.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dirljiva priča s Banije Baka pronašla "svog" visokog i zgodnog volontera koji joj je pomogao: ''Aj ti baba, veli, probaj. I uspjela sam!''

Otmice i trgovina djecom problemi su s kojima se Kina bori već desetljećima. Procjene iz 2015. godine pokazale su da se svake godine u toj zemlji otme 20.000 djece. Mnoga od njih se zatim prodaju i udomljavaju u Kini, pa čak i u inozemstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene