Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mottaki ne vjeruje da će SAD ili Izrael napasti Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova odbacio je u srijedu nagađanja o američkom ili izraelskom napadu na njegovu zemlju, ocijenivši da je mogućnost novog rata na Bliskom istoku čista "ludost".

Ministar je to izjavio u trenutku kada i američki predsjednik George W. Bush pokušava utišati spekulacije o vojnoj akciji kako bi se zaustavilo Iran u razvoju nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Manouchehr Mottaki rekao je u intervjuu za američku novinsku agenciju Associated Press kako ne vjeruje da će Izrael ili Sjedinjene Države pokrenuti vojnu akciju u trenutku kada je američko gospodarstvo u teškoj situaciji te kada američka vojska ima problema u Afrganistanu i Iraku.

"U ovome trenutku ne očekujemo takvu mogućnost. Izraelska vlada suočena je s političkim rasulom u vlastitim redovima i u regiji i ne očekujemo da će taj režim pribjeći takvoj ludosti", rekao je.

Mottaki je također ocijenio kako se može govoriti o "novom ozračju" u pregovorima sa šest velesila o iranskom nuklearnom programu, javila je britanska novinska agencija Reuters.

Najavio je da će "vrlo skoro" odgovoriti na ponudu SAD-a, Britanije, Francuske, Njemačke, Rusije i Kine koju je Teheranu prošli mjesec predao visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana. Ponuda sadrži trgovinske i druge povlastice u zamjenu za odustajanje od nuklearnog programa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene