Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog HVO-a

Logoraši bijesni zbog Milanovićeva dolaska u Mostar: "Civilizacijska sramota"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanovićev današnji put u BiH kritizirali su u Udruženju logoraša Mostar, prozivajući hrvatskog predsjednika na mijenjanje povijesnih činjenica.

Udruženje logoraša Mostar oštro je osudilo dolazak Zorana Milanovića u Mostar na obilježavanje 30. godišnjice HVO-a i odlikovanje pripadnika. Čin su nazvali anticivilizacijskim.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Predsjednik Udruženja Emir Hajdarović rekao je za Klix.ba kako Milanović mijenja povijesne činjenice, vrijeđa žrtve i poriče zločine HVO-a.

"Samim time dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Mostar na 30. godišnjicu HVO-a i odlikovanje pripadnika te vojske je anticivilizacijski pokušaj aboliranja HVO-a od svih zločina koje su počinili nad Bošnjacima u Hercegovini", tvrdi Hajdarović i dodaje da je Milanović nastavio politiku Franje Tuđmana.

"Milanovićev dolazak u Mostar je samo nastavak njegovih aktivnosti koje su anticivilizacijske i antieuropske po svim mjerama. Taj čovjek gazi nekim putem kojim gaze samo ljudi koji su zagazili u neki dio koji nije ljudski i normalan", rekao je Hajdarović.

Kaže da je Mostar pretrpio strahovita razaranja od "te vojske koju je Milanović odlučio odlikovati".

"Zatvorili su više od 10 tisuća stanovnika Mostara, a 30 tisuća Bošnjaka je protjerano da bi se napravila druga slika. To je prava slika onoga što je HVO uradio na ovim prostorima. On vojsku koja ima presudu u Haškom tribunalu za udruženi zločinački poduhvat pokušava abolirati i postaviti na mjesto koje apsolutno ne zaslužuje. HVO je na prostoru Mostara napravio stravične zločine", rekao je Hajdarović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene