Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 5,7 milijuna kuna

Mostar: Policija razotkrila lanac ilegalnog crpljenja boksitne rudače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u BiH razotkrila je lanac ilegalnog crpljenja boksitne rudače na području zapadne Hercegovine i prodaje tvornici Aluminij iz Zvornika te osumnjičila 13 osoba da su protupravno uzeli 1,5 milijuna maraka (oko 5,7 milijuna kuna).

Kako su izvijestili iz Uprave policije Županije zapadnohercegovačke, prijava protiv 13 osoba podnesena je u petak županijskome tužiteljstvu zbog nelegalnog crpljenja boksita na području općina Posušje i Široki Brijeg u posljednje četiri godine.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Tarik Imamović Obitelj ga traži Nestao mladić iz Zenice, posljednji put obitelji se javio iz Zagreba: "Čuo sam kako mu netko govori 'odustani', otad je mobitel isključen"

U policijskoj prijavi se navodi da je više osoba, kojima se navode inicijali, boksitnu rudaču posredstvom tvrtki Rudnika boksita Posušje i Rudnika boksita Široki Brijeg ali i izravno, prodavalo tvrtki Aluminij Zvornik.

Pri tome je utvrđeno da su za usluge posredovanja u prodaji boksitne rudače naplaćivale proviziju u iznosu od 10 do 40 posto. Iz policije su izvijestili da se istraga o nelegalnoj eksploataciji boksitne rudače nastavlja i protiv drugih osoba. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene