Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u BiH razotkrila je lanac ilegalnog crpljenja boksitne rudače na području zapadne Hercegovine i prodaje tvornici Aluminij iz Zvornika te osumnjičila 13 osoba da su protupravno uzeli 1,5 milijuna maraka (oko 5,7 milijuna kuna).


Kako su izvijestili iz Uprave policije Županije zapadnohercegovačke, prijava protiv 13 osoba podnesena je u petak županijskome tužiteljstvu zbog nelegalnog crpljenja boksita na području općina Posušje i Široki Brijeg u posljednje četiri godine.

Vezani članci Granični prijelaz s BiH Od 1. lipnja otvaraju se granice s BiH? "Poslovni ljudi iz inozemstva državnu granicu moći će prelaziti već od ovog tjedna" Policija u Mostaru (Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL) Hrvatski dužnosnici i institucije protiv smještaja obitelji bivših boraca IS-a kod Mostara

U policijskoj prijavi se navodi da je više osoba, kojima se navode inicijali, boksitnu rudaču posredstvom tvrtki Rudnika boksita Posušje i Rudnika boksita Široki Brijeg ali i izravno, prodavalo tvrtki Aluminij Zvornik.

Pri tome je utvrđeno da su za usluge posredovanja u prodaji boksitne rudače naplaćivale proviziju u iznosu od 10 do 40 posto. Iz policije su izvijestili da se istraga o nelegalnoj eksploataciji boksitne rudače nastavlja i protiv drugih osoba. (Hina)