Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE PORUKE

Moskva zabrinuta zbog Plenkovićevih izjava u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ovo pitanje smatramo zatvorenim. Pozivamo Zagreb da se umjesto besperspektivnim prijedlozima pozabavi vlastitim kroničnim unutarnjim problemima, koji se odnose na prava Srba i ostalih nacionalnih manjima."

Rusko Ministarsvo vanjskih poslova danas je na svojim web-stranicama objavilo reagiranje na prijedlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, iznesen tijekom posjeta Ukrajini, kako će Hrvatska pomoći svojim iskustvima u mirnoj reintegraciji, što bi se moglo primijeniti na područja Donjecka i Luganska.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Ističu kako je taj prijedlog razlog za zabrintost, jer bi nova paralelna struktura odvratila vlasti u Kijevu da u potpunosti provede obveze iz sporazuma u Minsku. Kritiziraju i kompetencije Hrvatske da nudi pomoć u mirnoj reintegraciji, jer je, navode, tijekom Domovinskog rata iz Hrvatske prisilno iseljeno oko 250 tisuća Srba

"Uvjereni smo da savjeti stranih 'konzultanata' mogu stvoriti opasne iluzije u Kijevu i svakako neće pomoći da se ojača sigurnost u jugoistočnoj Ukrajini. (...) Željeli bismo još jednom podsjetiti kako je ujedinjenje Rusije s Krimom bilo legitimno i slobodna volja tamošnjih stanovnika. Ovo pitanje smatramo zatvorenim. Pozivamo Zagreb da se umjesto besperspektivnim prijedlozima pozabavi vlastitim kroničnim unutarnjim problemima, koji se odnose na prava Srba i ostalih nacionalnih manjina."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene