Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroj spasio tinejdžere

Morao pobjeći s onima koje je uspio utrpati u čamac: 'Nadam se da sam ispravno postupio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joern Oeverby svojim je čamcem pod kišom metaka spasio 20 tinejdžera koji su plivajući bježali od Andersa Behringa Breivika.

Joern je ispričao kako ga je prijatelj telefonskim putem obavijestio da je na otoku pucnjava i da se ljudi spašavaju skačući u vodu, piše AP.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Slika nije dostupna Anders Breivik Norveški masovni ubojica, koji je ubio 77 ljudi, sada tuži državu zbog - "ekstremne" izolacije

Uspio je spasiti 20 ljudi, a kaže da je možda mogao još nekoliko osoba, no pucnji su tada počeli stizati u njegovom smjeru. 'Morao sam reagirati u sekundi i zaključio sam da je najbolje da spasim ljude koji su već sada u čamcu', rekao je. Dodaje kako mu je bilo jasno da ako njega pogodi, neće spasiti nikoga.

Kada se drugi put vratio s čamcem na mjesto događaja, dočekao ga je strašan prizor. Žrtve su plutale, mrtvih i ozlijeđenih bilo je duž obale. Mnogi od onih tinejdžera koje nije mogao spasiti od prve, bili su mrtvi.

'Još uvijek o tome razmišljam, nadam se da sam ispravno postupio i nadam se da su ranjene osobe koje sam spasio preživjele', kaže. U spašavaju je oštetio propeler čamca koji namjerava što brže popraviti i zatim prodati plovilo koje u njemu budi previše bolnih sjećanja.

Inače, norveška policija danas je počela objavljivati identitete žrtava. Imena će biti objavljivana svaki dan u 18 sati.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene