Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetogodišnja M.D., učenica drugog razreda beogradske osnovne škole, od jučer ne pohađa nastavu zbog višemjesečne psihičke i fizičke torture od strane sestara blizanki. Nakon ovog incidenta cijela se škola digla na noge, a revoltirani roditelji traže reakciju nadležnih i ispis problematičnih sestara.


Prema tvrdnjama M. D. roditelja, njihovu kći već mjesecima tijekom svakog odmora zlostavljaju blizanke K. P. i V. P. koje idu s njom u isti razred. Zlostavljana djevojčica svakog je dana kući dolazila utučena i potištena, a jučerašnje batine bile su kap koja je prelila čašu, piše Kurir.

Vezani članci Ivica i Elin Kostelić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Domaći sportski par s ljubavnom pričom kao iz bajke otkrio da im nakon dva sina stižu - blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen (Foto: Profimedia) Imaju 33 godine, a djeluju puno starije: Izgledu slavnih blizanki presudio je buran način života

'Vrhunac torute dogodio se kada je mojoj kćeri jedna od blizanki držala ruke, a druga joj gurala papire u usta i tjerala ju da ih pojede. Naše dijete nije jedina žrtva njihovog terora. I drugi se roditelji žale; djevojčici iz razreda slomile su naočale dok su ju šamarale, a jednom su dječaku zabile olovku u glavu. Njihovoj agresiji nema kraja, svaki su dan na razgovoru kod školskog psihologa, ali ništa ne pomaže. Mi smo svoju kći umalo ispisali iz dnevnog  boravka kako ne bi morala doživljavati traume cijeli dan. Tražili smo od škole da riješe taj problem, no ništa još nije učinjeno. Gotovo svi roditelji potpisali su peticiju i molbu da se ozbiljno potraži rješenje te da se poradi na sigurnosti naše djece', ispričao je otac zlostavljane djevojčice.  

Kurir saznaje da su u školi bili i inspektori rada koji su napravili zapisnik i o svemu će obavijestiti policiju i Centar za socijalni rad.

S druge strane, otac blizanki negira priče da su njegove kćeri nasilne već za sve krivi školu. 'Ma to su samo djeca od devet godina, a ne antikristi! Kako ona mogu biti nasilna? Učiteljice su glavni krivci u cijeloj priči jer potiču drugu djecu da se udružuju protiv mojih kćeri. Učitelji su dužni smirivati situaciju, ma kakva ona bila. Uostalom, pitam se kako može dobar pedagog biti jedna razvedena žena? A ta M. D. uopće nije socijalizirano dijete, plače za svaku sitnicu', rekao je otac blizanki.