Ratko Mladić (Foto: AFP)
Ratko Mladić (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba (VRS) Ratko Mladić izjavio je uoči izricanja presude za ratne zločine pred Haškim sudom (ICTY) da je nevin i da mu "dušu ne mogu uzeti", objavio je beogradski tisak.


"Znam da sam nevin. Sa mnom mogu raditi što hoće, ali mi dušu ne mogu uzeti!", prenose Večernje novosti Mladićeve riječi, pozivajući se na njegovu obitelj - suprugu Bosu i sina Darka, koji su ga posjetili u utorak u zatvoru uoči izricanje presude.

Vezani članci Ratko Mladić "Srebrenički krvnik": "Je li moj grijeh što nisam dozvolio ustaškoj nemani da baca srpsku nejač u jame?" Ratko Mladić (Foto: AFP) Počeo žalbeni postupak u slučaju Ratka Mladića, njegov sin poručio: "Nije se uspio pripremiti, upitno je kakvo mu je pamćenje"

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu u utorak je bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću izreklo doživotnu kaznu zatvora.

Večernje novosti pišu da je Mladićeva obitelj od ponedjeljka u Nizozemskoj i da uopće nisu razgovarali o sudskom procesu, nego "o životu". (Hina)