Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladić se skrivao u Beogradu sve do kraja 2005. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški bjegunac Ratko Mladić skrivao se u Beogradu sve do kraja 2005. godine, izjavio je predsjednik Vijeća za suradnju Srbije s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu Rasim Ljajić.

U intervjuu kojega je u četvrtak objavio sarajevski "Dnevni avaz", Ljajić je kazao kako su srbijanska vlada i službe sigurnosti u cjelosti rekonstruirali Mladićevo kretanje od 1997. do 2003. godine te da nema nikakve dvojbe kako je on svo to vrijeme bio u Srbiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ostavke 'Imamo ideju gdje se nalazi Mladić' Slika nije dostupna Ljajiću obećanje došlo na naplatu 'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine'

Od 2003. Mladić je ponovo "uglavnom" bio u Srbiji, kazao je Ljajić, te je dodao kako je posljednji stan kojega je Mladić iznajmljivao i koristio tri godine "otkazan" u prosincu prošle godine.

Ljajić nije mogao ništa određenije kazati o tome gdje bi Mladić mogao biti sada dodavši kako postoje samo neke indicije koje se provjeravaju.

Upozorio je kako i dalje postoji mreža potpore Mladiću te da je njen glavni dio iz Republike Srpske.

- Mi točno znamo koliko je ljudi oko Mladića ... Znamo da se u njegovu krugu nalazi vrlo mali broj zaštitnika, kazao je Ljajić.

Drugi najtraženiji haški bjegunac Radovan Karadžić, kako tvrdi srbijanski ministar, u Srbiji se nikada nije krio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene