Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haški bjegunac Ratko Mladić skrivao se u Beogradu sve do kraja 2005. godine, izjavio je predsjednik Vijeća za suradnju Srbije s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu Rasim Ljajić.


U intervjuu kojega je u četvrtak objavio sarajevski "Dnevni avaz", Ljajić je kazao kako su srbijanska vlada i službe sigurnosti u cjelosti rekonstruirali Mladićevo kretanje od 1997. do 2003. godine te da nema nikakve dvojbe kako je on svo to vrijeme bio u Srbiji.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Imamo ideju gdje se nalazi Mladić' Slika nije dostupna 'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine'

Od 2003. Mladić je ponovo "uglavnom" bio u Srbiji, kazao je Ljajić, te je dodao kako je posljednji stan kojega je Mladić iznajmljivao i koristio tri godine "otkazan" u prosincu prošle godine.

Ljajić nije mogao ništa određenije kazati o tome gdje bi Mladić mogao biti sada dodavši kako postoje samo neke indicije koje se provjeravaju.

Upozorio je kako i dalje postoji mreža potpore Mladiću te da je njen glavni dio iz Republike Srpske.

- Mi točno znamo koliko je ljudi oko Mladića ... Znamo da se u njegovu krugu nalazi vrlo mali broj zaštitnika, kazao je Ljajić.

Drugi najtraženiji haški bjegunac Radovan Karadžić, kako tvrdi srbijanski ministar, u Srbiji se nikada nije krio.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju