Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očito je da se Ratko Mladić još dobro i uspješno krije i može odlagati svoje izručenje na ovakav način, ali ne može ga izbjeći, izjavio je Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike Srbije.


'Ako službe nastave raditi ovako, uhićenje Mladića ne može se izbjeći. Kada će to biti, ne mogu obećati. Jedino mogu reći da vjerujem da će službe nastaviti raditi maksimalno. I ove godine radilo se maksimalno i teško da se može više od ovoga', rekao je Ljajić u intervjuu za 'Blic'.

>> 'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine'

Vezani članci Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY Slika nije dostupna Beograd ima informacije o Mladiću, ali ne i rezultate potrage

Ljajić je podnio ostavku na mjesto šefa Akcijskog tima za suradnju s Haškim sudom, jer se prevario u procijeni da će najtraženiji haški bjegunac biti do kraja godine uhapšen. On je potvrdno odgovorio na pitanje ima li Akcijski tim uopće ideju gdje se nalazi Mladić.

'Imamo ideju, naravno, ali o toj ideji ne možemo govoriti. Imamo i plan i saznanja koja upotpunjujemo. Ali, ponekad ona budu relevantna neko vrijeme, a onda ih neki događaj demantira, sruši kao kulu od karata', rekao je Ljajić. Mladić će, kazao je Ljajić, uvijek biti uvijet europskih integracija.