Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao smiren

Heroj u Švicarskoj: Mladi Hrvat spasio dvije djevojke iz gorućeg automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
19-godišnji Nikola spasio svoju djevojku i njenu prijateljicu iz automobila koji se zapalio tijekom vožnje usred tunela.

Nikola M., porijeklom Hrvat, pokazao se pravim herojem nakon što je smirenom reakcijom spasio život svojoj djevojci i njenoj prijateljici.  Nikola, koji je položio vozački ispit prije točno godinu dana, vozio je kući s posla i usput otišao po svoju djevojku i njenu prijateljicu.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Zapeli su u gužvi u tunelu na autocesti za Wetzikon, a kada je Nikola pokušao krenuti, iz ispušne cijevi se začulo neobično lupanje iz njegova Fiata starog 16 godina.

Nekoliko sekundi nakon toga ispod haube je počeo sukljati dim, no ovaj 19-godišnjak ostao je smiren. 'Uključio sam žmigavac i nastavio voziti u desnoj traci. Ostali vozači su me propustili. Samo sam htio izvesti auto iz tunela prije no što sve ode u zrak. Ne znam zašto nisam paničario, reagirao sam instinktivno. To nas je spasilo', priča Nikola.

Nakon što je izašao iz tunela, Nikola je digao haubu i pokušao ugasiti plamen. Pomogla su mu dvojica vozača s aparatima za gašenje požara, no nisu uspjeli, vatra je bila prejaka.

Automobil je gorio gotovo sat vremena. 'Samo je bitno da smo mi dobro', rekao je Nikola nakon neprospavane noći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene