Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šverc cvate

Mjesto gdje JEDNA kutija cigareta košta 1.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njujorška amdinistracija čini sve kako bi suzbila trgovinu na crno u zatvorima. Unatoč tome, taj biznis cvate pa jedna kutija cigareta košta čak 200 dolara, odnosno oko 1.000 kuna.

Cijena kutije cigareta u američkom zatvoru Rikers Island skočila je na nevjerojatnih 200 dolara zbog čega trgovina na crno u ovoj ustanovi naprosto cvate. Samo ove godine uhićeno je 20 osoba koje su neovlašteno prodavale cigarete u krugu zatvora po prenapuhanoj cijene. Time se ukupan broj uhićenih zbog cigareta popeo na 85 od siječnja 2012. godine, piše NY Daily News.

Pročitajte i ovo PU sisačko-moslavačka i PU krapinsko-zagorska Velika akcija FOTO/VIDEO Razbijena grupa švercera: Zaplijenjeno više od 140.000 tisuća cigareta, pogledajte gdje su ih našli Slika nije dostupna Prodavali u blizini tržnice Črnomerec Policija uhitila švercere duhanom i cigaretama: Pronašli 321 kg rezanog duhana i 876 šteka raznih cigareta

Michael Bloomberg je za vrijeme svoje administracije 2003. godine zabranio je pušenje iza rešetaka u njujorškim zatvorima. Šverc cigareta nakon toga je procvao.

>> VIDEO Mislite da je ovo obična kupaonica? Pogledajte bolje...

Kako bi se borili protiv preprodaje cigareta, droge i mobitela u zatvorima, zatvorska administracija redovito uz pomoć pasa traži upravo te zabranjene proizvode. Unatoč tome, švercu je teško stati na kraj pa se često sumnja i na čuvare kao 'dostavljače'.

Ipak, prostorije u kojima borave čuvari, kao i njihove svlačionice često se zaobilaze pri pretrazi jer se njihov sindikat pobunio da ih se ne smije tretirati kao zatvorenike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene