Policija u Sarajevu u srijedu je uhitila Alisu Mutap, bivšu djevojku mladića Dženana Memića koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, a sve je više dokaza u prilog optužbama obitelji o pravosudno-političko-policijskoj i liječničkoj uroti kako bi se prikrilo ubojstvo.

Galerija


Članovi obitelji Dženana Memića tvrde da je on brutalno pretučen 2016. godine zbog čega je umro, što su pokušali prikriti niz policijskih i pravosudnih službenika, ali i liječnika te njegova bivša djevojka Alisa Mutap koja je sve morala vidjeti, no ona se branila iskazom da ima amneziju.

Vezani članci Valentin Inzko Inzko emotivno: ''Nije se rodio onaj tko je svima ugodio. Ovdje je prisutno čovječanstvo, sveopće bratstvo'' Biokovo Strankinja nakon planinarenja do Skywalka pronađena bez svijesti, nije joj bilo spasa. HGSS po tko zna koji put upozorava planinare: "Nijedan vrh nije vrijedan rizika"

Pošto je ove godine istragu slučaja preuzelo državno tužiteljstvo, uhićeno je više policijskih službenika koji su tvrdili da je Memić preminuo u prometnoj nesreći, a za sve su optužena dvojica Roma.

Uhićenje Alise Mutap predstavlja veliki iskorak u istrazi ovoga slučaja.

"Ovo čekamo već 1955 dana. Alisa je konačno uhićena. Neću stati dok Dalida Burzić ne bude uhićena", rekao je u prvome komentaru Dženanov otac Muriz Memić.

Dalida Burzić je bila glavna tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koje je ranije vodilo istragu o ovome slučaju.

Tužiteljstvo Sarajevske županije inzistiralo je na tezi da je Memić smrtonosne ozljede zadobio u prometnoj nesreći, odnosno da ga je udario kombi u vlasništvu dvojice Roma, Ljube i Bekrije Seferovića.

No, u dva je navrata Županijski sud u Sarajevu tu tezu tužiteljstva odbacio ocijenivši kako ne postoje dokazi koji bi je poduprli. Sarajevski je sud tako presudio i nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u dva navrata oborio prvostupanjsku presudu tražeći ponovno odlučivanje.

Zbog slučaja Memić u BiH su u više gradova održani prosvjedi solidarnosti s njegovom obitelji da ustraje u rasvjetljivanju okolnosti stradavanja mladića.