Predsjednik Zoran Milanović nastavlja s verbalnom paljbom usmjerenom prema HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću, no danas je uz premijera uvrijedio i osobe s invaliditetom i to na svečanom obilježavanju 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih.


Milanović je nakon svečanosti odgovarao novinarima na aktualna pitanja kada je komenirao Plenkovića i rekao: "Vidim da na mene šalje svoje suradnike. OK, ali šalji bar lavove, ne pudlice s protezama".

Vezani članci Zoran Milanović na Korčuli Milanović objavio da ima novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda te poručio ostalima: "Matori ste..." Zoran Milanović ''Nasilna predvodnica kabale!'': Milanović ima uvredu i za vas, provjerite jeste li guslar, agitator ili nešto treće

Time je uvrijedio ljude kojima je malo prije toga čestitao.

"Predsjednik Milanović i dalje obračunava preko osoba s invaliditetom. I s premijerom i s onima koji ne misle isto kao i on. Krajnje je neprimjerena njegova izjava, kada suradnike premijera naziva pudlicama s protezama i to pogotovo na skupu na kojem obilježavamo 75. obljetnicu Hrvatskog saveza slijepih.

Time je uvrijedio i mene osobno, a i sve osobe s invaliditetom. Bilo bi dobro da promisli malo kad daje izjave, osobito na skupu na kojem je nazočio", kazala je Ljubica Lukačić.

"Kad čovjek radi, nema vremena za takve gluposti"

Izjavu predsjednika komentirala je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja kaže da se tu nema što komentirati.

"Bilo bi divno da se predsjednik bavi malo ozbiljnim problemima, a ne takvim stvarima. Ne znam od kud takve doskočice", rekla je ministrica i dodala "kad čovjek radi, onda nema vremena za takve gluposti".