Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nijemac Alexander Ketler je, kao i obično, provodio slobodno vrijeme na bakinom tavanu, no ovoga puta je naišao ne nešto što prije nije vidio - mumiju u sarkofagu!


Prošloga tjedna, Ketler se zabavljao na bakinom tavanu kada je našao egipatski sarkofag u kojemu se nalazila mumija, prenosi Huffington Post.

Vezani članci Bolsonaro na čelu povorke bez maske Brazilski predsjednik kažnjen jer nije nosio masku ni poštivao mjere na skupu motociklista Ilustracija 30-godišnjak koji je zbog obilježja na maski u Vukovaru istukao maloljetnika završio u zatvoru

Na tavanu prepunom knjiga i raznih stvari pokrivenih prašinom, uz mumiju bile su još dvije misteriozne kutije u kojima se nalazili prastara egipatska maska i staklenka sa sadržajem za balzamiranje.

>> FOTO 15 TONA masnoća i vlažnih maramica začepilo kanalizaciju!

Iako izgledaju prilično staro, ne zna se jesu li mumija i predmeti zaista iz doba faraona. Alexander smatra da mumija nije krivotvorina.

Nijemac planira odnijeti mumiju i predmete u Berlin na pregled znanstvenika. Ukoliko će se za mumiju utvrditi da je prava, Ketler će je morati predati Egipatskim vlastima.

Snimku pronalaska mumije možete vidjeti u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook