Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz doba faraona?

Pronašao MUMIJU na bakinom tavanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemac Alexander Ketler je, kao i obično, provodio slobodno vrijeme na bakinom tavanu, no ovoga puta je naišao ne nešto što prije nije vidio - mumiju u sarkofagu!

Prošloga tjedna, Ketler se zabavljao na bakinom tavanu kada je našao egipatski sarkofag u kojemu se nalazila mumija, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karika koja nedostaje POVIJESNO OTKRIĆE Pronađena mumija stara 3.800 godina Slika nije dostupna Ispod tijela Mumija dječaka stara 2500 godina otkrila skrivanu tajnu

Na tavanu prepunom knjiga i raznih stvari pokrivenih prašinom, uz mumiju bile su još dvije misteriozne kutije u kojima se nalazili prastara egipatska maska i staklenka sa sadržajem za balzamiranje.

>> FOTO 15 TONA masnoća i vlažnih maramica začepilo kanalizaciju!

Iako izgledaju prilično staro, ne zna se jesu li mumija i predmeti zaista iz doba faraona. Alexander smatra da mumija nije krivotvorina.

Nijemac planira odnijeti mumiju i predmete u Berlin na pregled znanstvenika. Ukoliko će se za mumiju utvrditi da je prava, Ketler će je morati predati Egipatskim vlastima.

Snimku pronalaska mumije možete vidjeti u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene