Počast na Dauntea Wrighta
Počast na Dauntea Wrighta Foto: Afp

Policajka koja je u nedjelju ustrijelila mladog crnca blizu Minneapolisa uhićena je i bit će optužena za ubojstvo drugog stupnja, objavio je u srijedu Ured za kriminalne poslove Minnesote, koji nadzire istragu.


"Kim Potter je privedena i bit će prebačena u zatvor u okrugu Hennepin zbog ubojstva iz nehata", stoji u priopćenju. Policajka (48) je pucala u Dauntea Wrighta, 20-godišnjeg Afroamerikanca tijekom rutinske kontrole u mjestu Brooklyn Center, nedaleko Minneapolisa. Izjavila je da je zamijenila pištolj s elektrošokerom.

U utorak je dala otkaz, kao i šef policije Brooklyn Centera. Prijeti joj kazna do deset godina zatvora i novčana kazna u iznosu od 20.000 dolara, prenosi BBC.

Nakon nesreće koja se dogodila, dok traje proces za ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda, uslijedile su tri noći nasilnih prosvjeda. Unatoč policijskom satu i brojnom policijskom pojačanju na ulicama, u utorak je u nasilju između prosvjednika i snaga reda privedeno 78 ljudi.

Počast na Georga Floyda Liječnik na suđenju za smrt Georgea Floyda: ''Nije umro od srčanog udara ni od predoziranja''

Posljednji ispraćaj Georgea Floyda Počelo suđenje za ubojstvo koje je potreslo Ameriku: "George Floyd je hodao, disao i govorio dok mu policajac nije pritisnuo vrat"

Obitelj Dauntea Wrighta je kritizirala opravdanje policajke i istaknula da "agentica s 26 godina staža zna razlikovati elektrošoker od vatrenog oružja", napisao je njihov odvjetnik Ben Crump u priopćenju.

"Nastavit ćemo se boriti za pravdu za Dauntea, njegovu obitelj i sve marginalizirane. Nećemo se zaustaviti dok ne postignemo stvarne reforme policije i pravosuđa", dodao je.