Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvodnevni sastanak u Hamburgu bit će usredotočen na sukobe u Ukrajini i Siriji.


Oko 10.000 njemačkih policijskih časnika raspoređeno je u sjevernom gradu Hamburgu kako bi osiguravali dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na kojemu sudjeluje i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, a koji počinje u četvrtak.

Vezani članci Emmanuel Macron i Vladimir Putin (Foto: AFP) Macron i Putin se sastaju u Moskvi: Bit će prilike razgovarati o Ukrajini i pozicijama zemalja oko sirijske krize Slika nije dostupna Tillerson i Lavrov našli se prije skupštine UN-a: Nadaju se suradnji u Siriji?

Šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier ugostit će kolege iz 50 zemalja, uključujući Sjedinjene Države i Rusiju, na kraju njemačkog predsjedanja OESS-om.

Dvodnevni sastanak u Hamburgu bit će usredotočen na sukobe u Ukrajini i Siriji. Steinmeier je rekao u srijedu da će to okupljanje poslužiti "jačanju OESS-a kao mjesta stalnog dijaloga".

U zajedničkom uvodniku koji su objavile njemačke novine FAZ u srijedu, Steinmeier, austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz i njihov talijanski kolega Paolo Gentiloni optužili su Rusiju da akcijama u Ukrajini potkapa "stupove europske arhitekture mira". (Hina)