Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijeljen arapski svijet

Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja o Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja započeli su u Kairu sastanak na kojem će pokušati pronaći zajedničko stajalište oko izraelskih napada u kojima je u Gazi poginulo 385 Palestinaca.

Arapski je svijet, međutim, duboko podijeljen oko palestinskog islamističkog pokreta Hamas koji kontrolira Gazu i koji se našao na udaru izraelskih napada. 

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Izrael napao bolnicu Šifa u Gazi - 3 Ratni užasi Izrael napao bolnicu Šifa, ljudi su zarobljeni: "Nemoguće je spasiti ikoga zbog vatre, gađaju sve koji prilaze prozorima"

>> Izrael: Prijedlog o primirju nerealan

>> EU traži primirje, SAD proziva Hamas, a Izrael ne odustaje

>> Izraelski 'rat bez milosti' traje 60 godina

Saudijska Arabija je na otvaranju zasjedanja Arapske lige kazala da do izraelskog napada na Gazu ne bi došlo da su Palestinci ujedinjeni te da bi palestinske skupine trebale održati 'odlučujući sastanak koji će rezultirati vladom nacionalnog jedinstva'.

'Do ovog strašnog pokolja ne bi došlo da je palestinski narod ujedinjen iza jednog vodstva', kazao je saudijski ministar vanjskih poslova Saud al Faisal.

Glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa je kazao da bi Arapi cijelu stvar oko izraelskih napada trebali iznijeti na Vijeću sigurnosti UN-a, riskirajući čak da rezoluciju vetom blokira jedna od stalnih članica Vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene