Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Darinko Mihaljević, BiH ministar iz afere stipendije dao je ostavku na čelu livanjskog HDZ-a, nakon što je otkriveno da je troje njegove djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj.


Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija' u kojoj je troje njegove djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, općinski odbor HDZ-a BiH u Livnu prihvatio je ostavku Mihaljevića te je na mjesto predsjednika jednoglasno izabran Stipe Pelivan. Objašnjeno je kako je ministar unutarnjih poslova odlučio povjeriti svoj mandat stranci.

Sazvana je i sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije na kojoj će se raspravljati o Mihaljevićevu zahtjevu za smjenom kao ministra čemu se protivi livanjski HDZ BiH. Ostavku ministra Darinka Mihaljevića ranije je zatražila najveća oporbena politička stranka HDZ 1990.

Troje djece ministra Mihaljevića prijavilo se i dobilo mjesečne stipendije od po 1.200 kuna za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su mjesečna primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma. Mihaljević je nakon izbijanja afere vratio novac u hrvatski državni proračun. (Hina)