Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miloševićeva udovica i sin organizirali krijumčarenje cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istrazi o krijumčarenju cigareta u Srbiji tijekom 90-ih godina, MUP Srbije je kao organizatore označio Mirjanu Marković i Marka Miloševića, udovicu i sina bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, koji su od 1996. do 2001. godine "zaradili" nekoliko desetaka milijuna eura.

Kako u ponedjeljak javlja Radio B 92, dokazi protiv njih dvoje, kao i Bojane Bajrušević, udovice Miloševićeva bliskog suradnika Vlade Kovačevića Trefa, ubijenog u drugoj polovini 90-ih godina u Beogradu, predani su istražnom sucu Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, koji bi trebao narediti izdavanje Interpolove tjeralice jer se i Marko Milošević i Mirjana Marković posljednjih godina nalaze u Rusiji.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom"

Prema navodima Radija B 92, do njih kao organizatora krijumčarenja cigareta policija je došla uz pomoć nekadašnjeg direktora Savezne uprave carine Mihalja Kertesa, koji je prije nekoliko mjeseci uhićen zbog navodnog iznošenja novca iz tadašnje SR Jugoslavije na Cipar, te povezanosti s drugom organiziranom skupinom švercera čiji je dio pripadnika uhićen prošloga tjedna. Tu skupinu je, po tvrdnjama policije, organizirao biznismen Stanko Subotić koji je nedostupan državnim tijelima.

Policija je u ponedjeljak, kako je priopćeno, uhitila tri člana
skupine Marka Miloševića, Valentina Petrova, vlasnika prijevozničkih poduzeća "Šop" i "Vandišped" iz Dimitrovgrada, te službenike rent-a-car poduzeća "Tref" Ivonu Petrović i Miodraga Pravilovića, a za dvojicom osumnjičenih se još traga.

Poduzeće "Tref" iza kojega je, kako je policija utvrdila, stajao
Marko Milošević, od 1996. do 2001. godine na krijučarenju cigareta zaradilo je nekoliko desetina milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene