Milorad Dodik (Foto: AFP)
Milorad Dodik (Foto: AFP) Foto: Afp

Milorad Dodik danas preuzima dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. U četvrtak navečer umjesto da odgovara na pitanja, svađao se u emisiji koja je na kraju - prekinuta.


Gostovanje Milorada Dodika na N1 BiH završeno je na neobičan način jer je na brojna pitanja voditeljice emisije Emele Burdžović Slipičević gost odgovarao istom rečenicom.

Vezani članci Sergej Lavrov i Milorad Dodik Rusi vratili BiH pozlaćenu ikonu staru 300 godina koju im je poklonio Dodik: "Provest će se potrebne provjere" 25 godina od Daytonskog sporazuma - 3 Prije četvrt stoljeća donio je mir, ali i danas izaziva podjele. Je li revizija rješenje?

Pitanje je bilo da komentira činjenicu da je izgubio Banju Luku. "Mi smo pobijedili u 45 općina u BiH, 42 općine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili", odgovorio je gostujući na N1.

Uslijedila su brojna druga pitanja, ali na sva je stizao isti odgovor.

''Možete samo prekinuti ovu emisiju... Pustite reklame...'', rekao je voditeljici, koja mu je uzvratila da ismijava građane i gledatelje. Zamjerio joj je da mu postavlja ''neukusna pitanja'', a ona ga je pitala je li diktatura kad on odlučuje što je ukusno, a što neukusno.

Na dodatna pitanja prestao je odgovarati. ''Niste korektni, nemam potrebe odgovarati. Nisam glup'', poručio je Dodik.

''Hoćemo li razgovarati dalje, gospodine Dodik? Ili da završavamo?'' upitala je voditeljica emisije, a član Predsjedništva rekao joj je da završi emisiju. ''Završite, nema potrebe", rekao je Dodik.