Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dodik je naglasio kako je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da je cilj aktualnih vlasti voditi ovaj entitet do samostalnosti prkoseći brojnim osudama međunarodnih dužnosnika koji podržavaju nedjeljivost Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Radovi na Pelješkom mostu krajem lipnja 2019. (Foto: Hrvatske ceste) - 8 Parlament Republike Srpske podržao Dodikov veto na osporavanje gradnje Pelješkog mosta Slika nije dostupna Dodikov odgovor Komšiću: Republika Srpska će se od BiH odvojiti mirnim putem, a ne oružjem

U govoru pred članovima Akademije znanosti i umjetnosti Republike Srpske Dodik je rekao da je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.

"Republika Srpska, shodno prilikama i neprilikama, treba redefinirati svoje ciljeve i ostati ustrajna u realizaciji tih ciljeva", rekao je Dodik na prijemu u povodu dana RS-a.

Dodik: Ustavni poredak RS-a je značajno napadnut

Po Dodikovim riječima Republika Srpska će nastaviti raditi na unutarnjoj stabilnosti te da je do sada stalno bila pod vanjskim utjecajima.

Vijeće za provedbu mira, Ured visokog međunarodnog predstavnika, američko veleposlanstvo u više su navrata kritizirali Dodika zbog zagovaranja raspada BiH te su poručili da se takav rasplet neće dopustiti.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook