Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dodik je naglasio kako je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da je cilj aktualnih vlasti voditi ovaj entitet do samostalnosti prkoseći brojnim osudama međunarodnih dužnosnika koji podržavaju nedjeljivost Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Draško Stanivuković Podržao Pravdu za Davida, tukao ga ministar u Skupštini: Tko je mladić zbog kojeg je Dodik obustavio pomoć Banjoj Luci Ivana Petrović Održan sastanak Plenkovića s Čovićem i Izetbegovićem: "Ovo su neformalni susreti koji vode k nečemu"

U govoru pred članovima Akademije znanosti i umjetnosti Republike Srpske Dodik je rekao da je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.

"Republika Srpska, shodno prilikama i neprilikama, treba redefinirati svoje ciljeve i ostati ustrajna u realizaciji tih ciljeva", rekao je Dodik na prijemu u povodu dana RS-a.

Dodik: Ustavni poredak RS-a je značajno napadnut

Po Dodikovim riječima Republika Srpska će nastaviti raditi na unutarnjoj stabilnosti te da je do sada stalno bila pod vanjskim utjecajima.

Vijeće za provedbu mira, Ured visokog međunarodnog predstavnika, američko veleposlanstvo u više su navrata kritizirali Dodika zbog zagovaranja raspada BiH te su poručili da se takav rasplet neće dopustiti.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook