Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Srbiji

Milijun eura pomoći košarkašu-nasilniku razbjesnilo javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska vlada je dogovorila milijun eura pomoći košarkašu Miladinu Kovačeviću. Odluku su proglasili državnom tajnom. Kada je ona razotkrivena, javnost je pobjesnila. Zašto se proračunski novac daje nasilniku, koji je prošle godine premlatio kolegu na američkom sveučilištu?

900 tisuća dolara trebala je biti odšteta obitelji pretučenog Bryana Steinhauera. Ostatak je trebao biti isplaćen Miladinu Kovačeviću. Toliko je košarkaš platio američkom sudu obranu sa slobode. Vladina odluka proglašena je državnom tajnom.
Nakon što je vijest objavljena u listu 'Borba', pokrenuta je lavina. Policija traži izvor curenja informacije, a javnost se pita zašto vlada pomaže i štiti nasilnika te zašto to radi u tajnosti?

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

'Na koga se mi mladi u Srbiji trebamo ugledati? Jer dobrim studentima školarine povećavaju, a stipendije daju nasilniku koji je pobjegao sa školovanja u Americi i koji je pritom osumnjičen za teško kazneno djelo', kaže Gala Ganić iz mladeži LDP-a.
 

Vlada Srbije nema odgovor. Ni objašnjenje za milijun eura vrijedan dogovor od prošloga tjedna. 'O tome se razgovaralo na sjednici Vlade u smislu, ne o tome konkretno nego u smislu da se pronađu načini da MVP i naravno, delom ministarstvo pravde, pronađu način da se stavi tačka na slučaj Miladina Kovačevića', rekao je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.
 

State Department je potvrdio da je bilo kontakta Beograda i obitelji pretučenog studenta. Milijunom se trebalo kupiti prebacivanje slučaja s američkog na srbijanski sud. Isplativa investicija? Srbijanska javnost odlučno kaže - ne!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene