Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUŽNO SJEĆANJE

Zločin bez kazne: Milanović u Vitezu odao počast djeci ubijenoj u ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je u Vitezu polaganjem cvijeća na spomen-obilježje i paljenjem svijeće odao počast za osmero djece koja su u tom gradu ubijena tijekom rata u BiH u lipnju 1993. godine.

Spomenik pod nazivom "Osmica" podignut je na igralištu u naselju Podgradina koje se 10. lipnja 1993. našlo na meti topništva Armije BiH.

U eksploziji granate na mjestu je poginulo petero djece i mladih, još ih je troje kasnije preminulo u bolnici od zadobivenih ozljeda, a šestero djece pretrpjelo je teške ozljede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inzistira na zaštiti Milanović: ''Nema više popuštanja u odnosu na prava Hrvata u BiH. Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda''

Žrtve su bili Sanja Garić (18), njezin brat Milan Garić (12), Dragan Ramljak (15), Dražen Čečura (15), Boris Antičević (10), Sanja Križanović (15) te sestra i brat Augustina (9) i Velimir Grebenar (12).

Za taj zločin do sada još nitko nije procesuiran.

Predsjednik Zoran Milanović nakon odavanja počasti ubijenima kratko je razgovarao s članovima njihovih obitelji koji su se okupili kod spomen-obilježja a oni su mu iskazali zahvalnost zbog dolaska i njegove geste.

Hrvatski predsjednik u trodnevnom je radnom posjetu BiH koji je u nedjelju započeo susretom s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvata središnje Bosne a nastavlja posjetom Mostaru te Ljubuškom, Tomislavgradu i Livnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene