Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg iz očaja

Migranti tvrde da su iz Slovenije deportirani u Hrvatsku, a zatim u BiH

Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP)
Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Migranti u šatorima (Foto: Dnevnik.hr) Migranti u šatorima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Migranti uz vatru (Foto: Dnevnik.hr) Migranti uz vatru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Migranti na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Migranti na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Skupina migranata koje su policajci u BiH u srijedu zatekli u općini Bosanska Krupa izjavili su u četvrtak kako su ih slovenski policajci deportirali u Hrvatsku koja ih je zatim prebacila u Bosnu i Hercegovinu.

Prekršajni nalozi izdani u Sloveniji dokaz su kako se ti ljudi iz Slovenije vraćaju natrag, potvrdila je Hini policija Unsko-sanske županije sa sjedištem u Bihaću kroz koju prolazi najviše ilegalnih migranata prema Hrvatskoj i dalje u bogatije zemlje EU-a.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

"Policija je zatekla 35 migranata bez dokumenata, a dvojica njih imala su prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. kolovoza", rekao je policijski glasnogovornik Ale Šiljdedić.

Migranti su pronađeni sinoć oko 18.30 sati u mjestu Ivanjska kod Bosanske Krupe. Jedan Alžirac i Marokanac imali su kod sebe potvrde o kažnjavanju jer su ilegalno prešli u Sloveniju.

No, nitko od njih nije imao potvrdu da je ranije boravio u Bosni i Hercegovini pa nije sigurno jesu li uopće ranije ilegalno ušli u Hrvatsku, a kasnije i u Sloveniju.

Nedavno su mediji objavili kako policija u BiH dovodi migrante do granice s Hrvatskom kako bi je ilegalno prešli. Svoju zabrinutost tim potezima izrazio je načelnik Uprave za granicu pri hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova Zoran Ničeno, navodeći da se radi o svakodnevnim događajima.

Najveći problem s migrantima ima Unsko-sanska županija, dok središnje vlasti zemlje ne čine gotovo ništa kako bi graničnoj policiji pomogli da ojačaju granicu prema Srbiji i Crnoj Gori iz kojih svakodnevno pristižu novi migranti.

Od početka godine BiH je spriječila ulazak više od 7500 ilegalnih migranata, no puno više ih je uspjelo ući u zemlju. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene