Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je vozač poginuo u noći s ponedjeljka na utorak blizu Calaisa, na sjeveru Francuske, u nesreći koju je uzrokovao trupac kojeg su postavili migranti, prvi put od početka migracijske krize 2014.


"Prepreka od trupaca koju su migranti postavili na autocesti izazvala je "pogibiju vozača kamioneta s poljskim registarskim oznakama", objavila je prefektura.

Vezani članci Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija'' Zeebruges (Foto: AFP) Pokušao preplivati La Manche: U moru kod Belgije pronađeno tijelo migranta

"Kamionet je udario u jedan od teretnjaka blokiranih zbog prepreke i zapalio se", naglašeno je. Devet eritrejskih migranata privedeno je i stavljeno u pritvor.

Postavljanje prepreka u tom području, uglavnom noću, bila je gotovo svakodnevna aktivnost očajnih migranata koji su se nadali usporiti kamione u pravcu Engleske kako bi se pokušali potajno ukrcati, u razdoblju kad je još postojao kamp "Džungla".

Ta je praksa prekinuta s raspuštanjem kampa u listopadu 2016. ali je nastavljena krajem svibnja i povratka migranata u regiju.

Između 400 i 600 migranata živi u Calaisu i okolici u lošim uvjetima, u nadi da će se domoći Engleske.