Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Michael J. Fox poziva na istraživanje matičnih stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumac Michael J. Fox pozvao je američkog predsjednika Georga W. Busha i novoizabrani demokratski Kongres da zajedno rade na donošenju zakona koji bi podržao istraživanja matičnih stanica.


Fox je pozvao Busha da preispita politiku strogih ograničenja federalnog financiranja za ta istraživanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina 42 građana Paga doprinijelo spašavanju ljudskih života Slika nije dostupna Bush će vetom zabraniti istraživanje matičnih stanica

Bush je 'priznao kako američki narod želi promjene, i obećao da će surađivati s novim kongresnim čelnicima. Ne može poduzeti snažniju akciju nego da potpiše zakon kojim će se konačno na nacionalnoj razini proširiti istraživanja matičnih stanica', rekao je Fox u priopćenju.

Demokratskim čelnicima zahvalio se na spremnosti da se usredotoče na istraživanje matičnih stanica 'kao jedan od glavnih prioriteta'.

Fox, koji ima Parkinsonovu bolest, podupire istraživanje matičnih stanica embrija, radi mogućeg liječenja Parkinsonove i drugih bolesti, dok Bushova administracija i većina saveznih država podupire samo ona istraživanja matičnih stanica koja ne uključuju embrije.

Fox se u listopadu bio uključio u predizbornu kampanju demokratske kandidatkinje za Senat iz Missurija Claire McCaskill, sa TV spotom u kojem uz vidni tremor i mišićne spazme od Parkinsona, apelira na glasače Missurija da na referendumu podrže ispitivanje embrionalnih stanica.

Grubi napad konzervativnog radio voditelja Rusha Limbaugha na Foxa uz optužbu da u spotu manipulira svojom bolešču i prenaglašava simptome, učinili su taj TV spot jednim od najreferentnijih u kampanji.

U Missuriju je referedum izglasan tijesnom većinom.

Kanadski glumac Fox (45), zvijezda TV serije 'Obiteljske veze' i filmskog serijala 'Povratak u budućnost' boluje od Parkinsona od 1991., a s glumom je prestao 2000. kada mu je progresija bolesti onemogućila daljnji rad. Osnovao je Foxovu zakladu za istraživanje Parkinsona, koja je prikupila milijune dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene