Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Michael Cohen, bivši odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je na tri godine zatvora, po osam točaka optužnice.


U kolovozu se Michael Cohen izjasnio krivim za davanje lažnih iskaza Kongresu u istrazi o tome je li Trumpova kampanja radila s Rusijom kako bi utjecala na izbore. Cohen je tada rekao na ročištu da je dao lažnu pisanu izjavu o projektu nekretnina Organizacije Trump u Moskvi.

Vezani članci Američki državni tajnik Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo: Ubojstvo Sulejmanija dio je nove strategije odvraćanja neprijatelja SAD-a Donald Trump sa sinom (Foto: AFP) Sin Donalda Trumpa pozvan na svjedočenje: Zbog Rusije će se naći pred senatskim odborom

U kolovozu se izjasnio krivim i za financijske prekršaje u kampanji, izbjegavanje poreza i bankovnu prijevaru u slučaju koji su vodili savezni tužitelji u New Yorku.

Cohen je osuđen i za podmićivanje žena koje su imale navodne afere s Trumpom da se ne oglašavaju tijekom kampanje za američke izbore 2016. godine.

Cohen će početi izvršavati zatvorsku kaznu 6. ožujka, prenosi CNN. Na Sudu je izjavio kako ga je Trump naveo da "slijedi mrak, a ne svjetlo" i dodao: "Moja slabost je bila slijepa odanost Trumpu", prenosi BBC.