Obavijesti Video Pretražite Navigacija
laži, prijevara, podmićivanje...

Trumpov bivši odvjetnik osuđen na tri godine zatvora: "Moja slabost je bila slijepa odanost predsjedniku"

Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Michael Cohen, bivši odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je na tri godine zatvora, po osam točaka optužnice.

U kolovozu se Michael Cohen izjasnio krivim za davanje lažnih iskaza Kongresu u istrazi o tome je li Trumpova kampanja radila s Rusijom kako bi utjecala na izbore. Cohen je tada rekao na ročištu da je dao lažnu pisanu izjavu o projektu nekretnina Organizacije Trump u Moskvi.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

U kolovozu se izjasnio krivim i za financijske prekršaje u kampanji, izbjegavanje poreza i bankovnu prijevaru u slučaju koji su vodili savezni tužitelji u New Yorku.

Cohen je osuđen i za podmićivanje žena koje su imale navodne afere s Trumpom da se ne oglašavaju tijekom kampanje za američke izbore 2016. godine.

Cohen će početi izvršavati zatvorsku kaznu 6. ožujka, prenosi CNN. Na Sudu je izjavio kako ga je Trump naveo da "slijedi mrak, a ne svjetlo" i dodao: "Moja slabost je bila slijepa odanost Trumpu", prenosi BBC.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene