Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Michael Cohen (Foto: MUNOZ ALVAREZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Michael Cohen, bivši odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je na tri godine zatvora, po osam točaka optužnice.


U kolovozu se Michael Cohen izjasnio krivim za davanje lažnih iskaza Kongresu u istrazi o tome je li Trumpova kampanja radila s Rusijom kako bi utjecala na izbore. Cohen je tada rekao na ročištu da je dao lažnu pisanu izjavu o projektu nekretnina Organizacije Trump u Moskvi.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump nametnuo Turskoj sankcije zbog napada na Siriju. Ali u to nije uključio prodaju oružja Ankari Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Trump najavio sankcije Turskoj: "Uskoro ću potpisati uredbu, spreman sam brzo uništiti tursko gospodarstvo"

U kolovozu se izjasnio krivim i za financijske prekršaje u kampanji, izbjegavanje poreza i bankovnu prijevaru u slučaju koji su vodili savezni tužitelji u New Yorku.

Cohen je osuđen i za podmićivanje žena koje su imale navodne afere s Trumpom da se ne oglašavaju tijekom kampanje za američke izbore 2016. godine.

Cohen će početi izvršavati zatvorsku kaznu 6. ožujka, prenosi CNN. Na Sudu je izjavio kako ga je Trump naveo da "slijedi mrak, a ne svjetlo" i dodao: "Moja slabost je bila slijepa odanost Trumpu", prenosi BBC.