Obavijesti Video Pretražite Navigacija
putinov zapovjednik

Mesar iz Arhangelska: Ovo je čovjek koji je naredio krvavi pokolj civila

Oleg Timošin
Oleg Timošin Foto: Twitter
Pukovnija koju vodi zloglasni ruski zapovjednik Oleg Timošin gađala je stambenu zgradu u Dnjipru, a u napadu su život izgubila najmanje 44 civila.

Grad Dnjipro proglasio je trodnevnu žalost u znak sjećanja na 44 civila koji su proteklog vikenda ubijeni u napadu na stambenu zgradu, a poznato je i tko je naredio krvavi čin. 

Iza napada stoji zloglasna ruska 52. bombarderska avijacijska pukovnija na čelu s Olegom Timšinom, kojeg su već prozvali "mesar iz Arhangelska". 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je video koji prikazuje deveterokatnicu u Dnjipru pretvorenu u ruševine.

"Vječno ćemo se sjećati svih onih čije je živote ugasio ruski teror. Svijet mora zaustaviti zlo. Pronaći ćemo sve koji su uključeni u teror, svi će snositi odgovornost. Najveću", napisao je, između ostalog, na svojem kanalu na Twitteru.

 

 

"Timošin osobno poznaje cijelu posadu terorista u avionu koja je izvršila ovaj napad", stoji u objavi ukrajinskog aktivista Sergeja Sternenka na Telegramu. S njim se složio i glasnogovornik vojne uprave Odese Sergej Bračuk.

Bračuk i Sternenko izjavili su i da isti komandant stoji iza raketnog napada na tržnicu u Kremenčuku, u regiji Poltava, 27. lipnja 2022. godine. Tada je ubijeno više od 20 civila, a još ih se 30 vodi kao nestalo, piše Nova.rs.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene