Obavijesti Video Pretražite Navigacija
želi stabilnu Europu

Merkel pozvala na stvaranje snažne i solidarne Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je, pred članovima sestrinske bavarske stranke CSU-a, pozvala na stvaranje snažne i solidarne Europe.

Njemačka mora poticati reforme u drugim zemljama 'čak i ako katkad mogu reći da smo nepopustljivi', izjavila je Merkel u govoru prigodom lokalne svečanosti na istoku Bavarske. 'Želimo da Europa bude stabilan savez i da prestane dužnićka kriza', rekla je, dodavši da Europa mora biti 'snažna' na globalnoj razini.

>> Merkel umiruje kinesku zabrinutost krizom eurozone

Njemačka kancelarka još je jednom izrazila solidarnost sa zemljama najteže pogođenim krizom. 'U ovim tako teškim trenucima, te su zemlje izazvale našu solidarnost i mi im želimo da uspiju nadići teškoće u koje su zapale', kazala je njemačka kancelarka, koja je tako još jednom izrazila potporu prezaduženim zemljama, što je već nekoliko puta učinila nakon ljetne stanke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene