Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle kritike

Merkel nakon posjeta Dachauu održala predizborni govor pa popila pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka i po mnogima najmoćnija žena svijeta, Angela Merkel, nakon posjeta bivšem koncentracijskom logoru Dachau, održala je govor u sklopu predizborne kampanje nakon čega je fotografirana kako pije pivo. Neki njemački mediji odmah su joj to zamjerili.

Merkel je u pivski šator došla dati podršku kampanji koalicijskog partnera svoje stranke CDU, CSU. No, dio medija odmah joj je zamjerio što je posjet bivšem koncentracijskom logoru i poklon žrtvama spojila s predizbornim aktivnostima.

Pročitajte i ovo Angela Merkel i Vladimir Putin MUTTI OTVORILA DUŠU Angela Merkel priznala pogreške u politici prema Rusiji: "Nisam se baš pretjerano zalagala" Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo"

>> Merkel u Dachauu: Sjećanje na sudbine zatočenika ispunja me tugom i sramom

Inače, Merkel izrazila je u utorak duboku tugu i sram na mjestu bivšeg koncentracijskog logora Dachau kamo je stigla u povijesni posjet koji je izazvao polemike mjesec dana do parlamentarnih izbora 22. rujna.

"Sjećanje na uništene sudbine zatočenika ispunja me dubokom tugom i sramom", rekla je njemačka kancelarka, prva predsjednica njemačke vlade koja je posjetila mjesto tog nekadašnjeg logora blizu Muenchena. Njemački politički vođe izbjegavali su Dachau koji je odbijao sustavno biti sinonim za nacistički teror. Merkel je položila cvijeće za žrtve i razgovarala s preživjelima za jednosatnog posjeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene