Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kratkotrajnu otmicu zrakoplova Boeing 737 kompanije Aeromexico, koja se dogodila jučer na pisti zračne luke u Mexico Cityju, izveo je 44-godišnji narkoman i alkoholičar iz Bolivije koji se predstavlja kao svećenik, objavili su meksički dužnosnici.


Osumnjičeni Josmar Flores Pereira rekao je vlastima da je zrakoplov sa 112 putnika iz Meksika, SAD-a i Francuske oteo zbog datuma, 9. rujna 2009. ili 9/9/9, što je obrnuto 666 i ima posebno značenje za njega, izjavio je meksički ministar javne sigurnosti Genaro Garcia Luna. 'Osumnjičeni je rekao da je zbog te božanske preporuke, želio upozoriti Mexico City na potres', kazao je Garcia novinarima, kako prenosi CNN i navodi da u zrakoplovu nije bilo nikakve bombe.

Vezani članci Slika nije dostupna Pucao u ljubavnika bivše supruge te ju oteo Slika nije dostupna 'Oteo' zeca i tražio 100 dolara otkupnine

>> Otmica zrakoplova u Meksiku završila bez žrtava

Otmičar je na 45 minuta preuzeo nadzor nad letom 576 Aeromexica iz meksičkog ljetovališta Cancun, rekavši stjuartu da je jedan od tri otmičara. Tvrdio je da u kartonskoj kutiji ima bombu, koju će aktivirati ako mu ne ispune zahtjev da razgovara s meksičkim predsjednikom Felipom Calderonom. Calderon se u to vrijeme nalazio u predsjedničkom hangaru u zračnoj luci, zbog planiranog leta, izvijestila je meksička TV Azteca.

Čini se da je otmica prošla neopaženo od mnogih putnika zrakoplova, koji je, nakon slijetanja, zaustavljen na udaljenom dijelu aerodroma, a oni su, noseći ručnu prtljagu, ubrzo izašli iz Boeinga i ušli u autobuse. Putnica Pamela Cheatham, izjavila je za CNN da ništa nije izgledalo čudno, sve dok zrakoplov nije išao ravno na terminal, a pilot je dao obavijest da će kratko ostati na pisti iz sigurnosnih razloga. 'Kada su došli specijalci SWAT-a i momci s puškama s obje strane zrakoplova, znali smo da se nešto događa', kazala je. Nešto kasnije osumnjičeni i još nekoliko osoba su uhićeni, a kasnije je utvrđeno da u kutiji nema bombe te da ostali nisu umiješani. (Hina)